Intrebari & Raspunsuri
I: Nu pot sa ma decid referitor la o piscina de: interior sau exterior?
R:
Toate au avantaje sau dezavantaje. Piscina de interior permite sa inoti in orice conditii pe timp de iarna. Costurile pentru piscina de interior sunt pe de alta parte exorbitante. Este necesar sa mentionam si caldura existenta pe timp de vara. La o piscina exterioara, nu se poate inota iarna, pe de alta parte in timpul verii este o placere (atata timp cat vremea este buna). Un dezavantaj pentru piscina exterioara este curatatul. Cu acoperirea Rolal, poti combina amandoua solutiile. Nu doar ca poti folosi piscina tot anul, dar costurile folosirii scad simtitor (deasemenea si intretinerea apei) iar vara apa din piscina se incalzeste gratis multumita radiatiei solare. Intr-o zi insorita poti deschide acoperirea si poti inota in aer liber.

I: Cat costa o acoperire?
R: Depinde de dimensiunile acoperirii. A da un pret pe metru patrat este imposibil, o acoperire de 8 metri lungime este echipata ca o acoperire de 20 m, pentru a face un proiect pentru o acoperire de 8 sau de 20 metri este acelasi lucru, drumul pana la dvs este acelasi, asa ca depinde de model, de tipul de acoperire: joasa, mijlocie, inalta, cu sau fara traversa etc.
Pretul este volatil, calitatea insa ramane.

I: Ce tip de pavaj este necesar?
R: De preferinta unul neted, pietruirea este evitata cu exceptia prinderii pietrelor de pavaj in beton


I: Ce fundatie este necesara?
R: Minim 15 cm - din beton armat?

I: In ce moment va fi plasata acoperirea?
R: La sfarsitul lucrarii, cand terenul este finisat si neted.

I: Cat cantareste o acoperire?
R: O acoperire normala (fara traversa) cu o largime a sectiunii de 8 m cantareste aproximativ 340 kg. Iar la o largime a fatadei de 8 m, in jur de 700 kg.
Pentru o acoperire cu traversa si o largime a sectiunii de 4 m aproximativ 170 kg. La o lungime de 13 m a traversei in jur de 800 kg, la 15 m in jur de 1100 kg, iar la 17 m in jur de 1400kg.

I: Ce fel de sticla se foloseste pentru o acoperire ?
R: De preferat sticla de 6mm, pentru ca sticla este inerta (nu se incovoie) si ramane estetica odata cu trecerea anilor. O acoperire cu sticla va arata ca noua si dupa mai multi ani, in timp ce la o acoperire cu Pexiglas vor aparea crapaturi dupa cateva luni. O linie aeriana seveste bauturi in pahare de plastic pentru clasa economica, in timp ce pentru clasa bussines bauturile se folosesc in pahare de sticla.

I: Ce fel de sticla se foloseste pentru acoperis?
R: Policarbonat de 16 mm triplu ingrosat “fara picatura”. Procesul “fara picatura” consta in aplicarea unei pelicule de silicon in timpul fabricarii pe suprafata inferioara, impiedicand astfel formarea picaturilor de apa in caz de condens.

I: Copii pot sa sparga sticla?
R: Sticla groasa de 6 mm nu este mai periculoasa decat Pexiglasul. Ferestrele de la casa dumneavoastra sunt din Pexiglas? Vitrarea dubla nu este mai rezistenta, de obicei aceasta este alcatuita din doua foi de minim 4 mm. Noi folosim sticla de 6 mm.

I: Care este diferenta dintre o acoperire cu grinda si una fara grinda?
R: O acoperire cu grinda nu ofera doar o rigiditate mai buna ci si rezistenta mai mare la zapada si vant. O acoperire cu grinda poate fi deschisa functie de directia vantului. Daca vantul bate dinspre dreapta deschidem partea stanga si invers.

I: Este acoperirea montat pe roti?
R: Bineinteles, altfel nu ar mai fi telescopica.

I: Este o sina pe paviment?
R: De preferat da, daca doriti sa deschideti si sa inchideti in fiecare zi. Folosirea unei sine mareste rezistenta mecanica a acoperirii la vant si zapada.

I: O sina presupune sa am ulei si grasime?
R: Sigur ca nu. Sistemul este prevazut cu auto-ungere pentru roti si nu necesita intretinere si in special nu ulei sau grasimi. Datorita absentei acestor doua substante nici o murdarie nu se lipeste in sau pe sina.


I: Pot cumpara o acoperire de culoare negra?
R: Poti avea o acoperire in orice culoare a paletei RAL fara costuri suplimentare. Creste pretul insa pentru acoperirile de culoare rosu cu pete galbene sau lila cu dungi roz.

I: Cate usi sunt intr-o acoperire?
R: Standard o acoperire are doua usi glisante, una frontal alta lateral. Este posibil sa punem si mai multe usi - depinde de latimea acoperirii - cu costuri suplimentare.

I: Pot avea acces din lateral?
R: Este posibil de realizat dar contra cost.

I: Usile pot fi incuiate?
R: Fiecare usa este echipata cu un butuc care sa premita blocarea accesului pentru copii. Partile glisante poate fi blocate si din interior prin cremoane fara a se incuia.

I: Copii pot deschide acoperirea?
R: Doar daca au chei. Multumita sistemului cu auto-ungere glisarile pe diferite sectiuni sunt usor de deschis, in special daca acoperire este pe sina.

I: Traiesc aproape de o ferma, ce fac cu insectele?
R: Se pun plase contra insectelor la fiecare usa, plasa care permite ventilatia acoperirii.

I: Pot sta in picioare in interiorul acoperirii?
R: Putem sa va garantam o inaltime de …. cm conform dorintelor dumneavoastra.

I: Trebuie sa curat zapada de pe acoperis in caz ca ninge?
R: Nu, multumita sinelor dar si datorita rigiditatii constructiei (aluminiu-otel).

I: Cum este cu electroliza dintre cele doua materiale?
R: Se izoleaza cele doua materiale cu o pelicula de silicon in timpul asamblarii. Pentru a avea electroliza este necesar un catod. Noi nu il furnizam

I: Se ofera o garantie?
R: Nu, sunt doua garantii. Prima este de 10 ani la partile componente, (incluse fiind cheltuielile de transport si garantie). A doua este de 25 ani de la data instalarii pe structura de metal, impotriva furtunilor pana la 150 km/h si presiunea zapezii pana la 120 kg/m .

I: Cum se curata acoperirea?
R: Cu ajutorul unui jet cu presiune.

I: Am nevoie de un robot pentru a curati piscina, trebuie sa-l cumpar?
R: Poti face acest lucru daca doresti, dar nu se mai justifica aceasta achizitie, poti sa folosesti aspiratorul de 3-4 ori pe an.

I: Care este temperatura intr-o acoperire?
R: Puteti compara temperatura din interior cu temperatura dintr-o masina parcata in acelasi loc.

I: Care este temperatura apei in conditiile existentei unei acoperiri?
R: La inceputul sezonului temperatura apei va creste cu +/- 2 grade pe zi. O temperatura a apei de 28 grade este normala chiar si cand vremea nu este placuta.

I: Pot inota pe timp de iarna?
R: Desigur, dar este mai placut sa incalzesti apa putin.


I: Care este consumul de energie pentru a incalzi piscina in timpul iernii?
Pentru a mentine o temperatura a piscinei de 28 grade pe timp de iarna, se consuma circa 2000-3000 litri de combustibil/iarna.

I: Este necesar sa incalzesti aerul (acoperirea)?
R: Nu neparat. Apa din piscina face acest lucru prin radiatii (transfer de caldura).

I: Se face condens?
R: Daca nu se acopera apa si temperatura apei este mai mare decat temperatura aerului atunci se va produce condens.

I: Am nevoie de copertina?
R: Copertina impiedica evaporarea de apa deci condensul. Evaporarea de apa pe timp de iarna poate fi perceputa ca o neetanseitate a piscinei; acest lucru se datoreaza cresterii vitezei de evaporare a apei din piscina (fapt datorat diferentei de temperatura apa-ambient intern)

I: Unde pot vedea o acoperire de piscina?
R: Pe site-ul nostru www.bogdesign.ro . Exista o gama variata de acoperiri de piscine. Va stam oricand la dispozitie pentru orice informatie sau detaliu.

I: Acoperirea poate fi atasata de casa?
R: Da cu conditia ca piscina sa nu fie mai departe de 50 m de casa.

I: Pot glisa acoperirea doar pe o parte, cat timp necesita?
R: Cu o acoperire doar pe o parte este necesar sa detasezi partea frontala si apoi poti glisa sectiunea din spate. Aceasta operatiune necesita aproximativ +/- 10 minute.

I: Am nevoie de acelasi timp la o acoperire cu deschidere centrala sau cu grinda?
R: Nu, in acest caz este suficient sa glisezi setiunile pe partea lor de glisare, iar ca timp necesita mai putin de 2 minute atat pentru inchidere cat si pentru deschidere.

I: Pot deschide si inchide acoperirea in fiecare zi?
R: Desigur cu o acoperire Diablo unde deschiderea se face din centru, sau cu o acoperire Rohodos sau Titan cu grinda.

I: Cum se asigura service-ul post vanzare?
R: Suntem mandri sa spunem ca noi nu avem nevoie de post-garantie. Totusi daca ceva se intampla ori seful ori echipa care instaleaza va fi la dumneavoastra acasa in mai putin de 24 ore - lucru garantat.

I: Cum este o acoperire construita?
R: Manual. Fiecare acoperire ia aproximativ 2 zile pentru productie si 3-4 zile pentru instalare. Aceeasi echipa face toata munca de la A la Z avand astfel garantia ca nici un membru al echipei nu poate da vina pe un alt membru in caz de eroare.

I: Exista masuri standard?
R: De la inventarea calculatorului nu mai exista masuratori standard. Inainte, trasarea liniilor lua o zi intreaga, acum aceasta este gata in mai putin de 10 minute.

I: Policarbonatul rezista la grindina?
R: Pastram la noi un ciocan si o mostra de policarbonat pentru a face un test pentru dumneavoastra.

I: Dar despre etansarea dintre diferitele parti glisante?
R: Aceasta este facuta manual, cu o perie din polipropilena prinsa intr-o cala din otel inoxidabil.

I: Pot frunzele si gandacii sa intre pe dedesubt?
R: Nu, aceasta datorita sinei de pe podea. Sub marginea de jos a profilului se fixeaza o garnitura flexibila din PVC care preseaza pe sina facand etansarea ermetica pe toata suprafata.

I: Aveti dealeri sau reprezentanti?
R: Nu, aceasta va garanteaza cel mai bun pret, fara intermediari, avand astfel doar o persoana cu care sa vorbiti - sefu.

I: Care este timpul de livrare?
R: Depinde de sezon si cerere. In plin sezon poate atinge pana la 6 luni in rest in jur de 3 saptamani.

I: Exista o perioada favorabila pentru a comanda o acoperire?
R: Este stiut ca iarna suntem mai putin ocupati si astfel avem mai mult timp pentru dumneavoastra. Asa puteti fi gata pentru sezonul urmator.

I: Este respectata data de predare?
R: Exceptand conditiile nefavorabile ale vremii, noi predam intotdeuna lucrarile la data stabilita.

I: Aveti serii limitate?
R: Nu, este o capcana intinsa de anumiti concurenti. Daca o fabrica de automobile face o serie de 2500 vehicule la o productie de 100.000 vehicule/ an, acest lucru este normal. Noi fabricam +/- 100 imprejmuiri pe an, si de aceea nu putem oferi o serie limitata. Productia noastra este limitata.

I: Pot sa va contactez la telefon sau prin mail?
R: Da, la numarul de tel/fax: 021/665.29.01 sau la adresa de web: www.bogdesign.ro sau pe mail la marketing@bogdesign.ro, sales@bogdesign.ro.


I: Pretul ramane neschimbat pana la livrare?
R: Toate comenzile vor fi onorate la pretul stabilit prin contract pana la livrare, nu mai mult de 365 zile de al semnarea contractului. Poti comanda acoperirea la costul acestui an si sa o aveti instalata anul viitor.

I: Voi regreta cumpararea acoperirii?
R: Da, doar ca nu ati comandat acoperirea mai devreme.

I: Puteti veni la mine si sa instalati acoperirea in gradina mea ca sa vad cum arata?
R: Nu avem timp pentru aceasta, mai ales ca se denatureaza si nu avem dimensiunile care sa se potriveasca la dumneavoastra.

I: Veniti la fata locului ca sa stabiliti un pret?
R: Desigur, dar acest lucru cu angajamentul dumneavoastra.

I: Aveti certificat ISO 9002?
R: Nu, noi nu avem nevoie de certificat ca sa respectam angajamentul de livrare. Un certificat ISO 9002, nu certifica decat faptul ca problemele administrative vor fi bine facute. Prin vanzarea unui lucru slab sau bine facut nu schimba cu nimic certificatul ISO. Daca clientii au dupa aceea probleme tehnice, acestea nu influenteaza certificatul ISO. Noi preferam mai intai sa va vindem calitate fara probleme.

I: Acum ca stiu un pret, nu vi se pare ca este prea scump?
R: Oamenii cheltuiesc la fel sau chiar mai mult pentru a cumpara o masina, care va tine doar 5 sau 6 ani. Acoperirea noastra o cumparati pentru o viata.
Cum bunica mea spune “sunt prea sarac sa-mi cumpar lucruri la mana doua sau echipamente ieftine”. Aveti garantie 25 de ani pentru acoperire

I: Sunteti numarul 1 in lume?
R: Acest lucru poate pretinde oricine. Nimeni nu poate verifica acest lucru. Cum poate o firma sa stie daca este numarul 1 in lume?

I: Pot sa-mi aleg profilele care doresc?
R: Noi nu propunem 2 sau 3 profile la preturi diferite. Acest lucru nu va face decat ca dumneavoastra sa o alegeti pe cea mai ieftina. Pe de alta parte, in ziua cand acoperirea s-a daramat, nu puteti da vina pe producator, deoarece dumneavoastra ati ales profilele.
Studii asupra rezistentei au fost facute (sau se vor face) si acest lucru nu va lasa alta optiune, decat sa alegeti ce este mai bun. Este responsabilitatea producatorilor sa va ofere ceea ce aveti nevoie.
Producatorii folosesc aceasta strategie doar ca sa vanda, la orice pret. Aceasta mentalitate nu ar trebui sa existe.

I: Pot sa va pun si alte intrebari?
R: Daca aveti intrebari, ne face placere sa va raspundem.

Copyright BogDesign
acoperiri piscine este o marca BogDesign
 
acoperiri de piscine marca
optimizat pentru rezolutia de minim 800 x 600 necesitaflash player
 
Free Web Hosting